Over mij

Over mij

Mijn naam is Lenie Doornkamp-Huizing. Ik ben getrouwd met Teijo en samen hebben we avatar-HBNtwee dochters en twee schoonzoons. Sinds de zomer van 2013 zijn we ook de trotse opa en oma geworden van een tweeling, een jongen en een meisje! In juni 2018 kregen we er een kleinzoon bij.
Fotograferen is mijn hobby. Mijn huidige camera is de Fuji X-T3, een weerbestendige systeemcamera. Ik ben hier op overgestapt omdat de spiegelreflexcamera’s een heel stuk zwaarder zijn en dat gaf steeds meer problemen door de pijnklachten die ik in mijn handen heb. Ook gebruik ik de Fuji XH1.

Eerdere camera’s die ik gebruikt heb, maar die inmiddels een andere eigenaar hebben, zijn:

Canon Eos 7DMarkII
Canon Eos 5D MarkII
Canon Eos 50D
Canon Eos 1000D
Canon G11
Canon Powershot A710IS
Canon Powershot A520
Canon Powershot A20
Minolta X300, een analoge spiegelreflexcamera.

Verder heb ik nog een Canon Powershot G1X liggen die ik eigenlijk niet meer gebruik.

Als kind maakte ik al foto’s met van die kleine apparaatjes waar je een cassette in kon doen. Ook heb ik heel wat rolletjes gebruikt in verschillende compact camera’s, geïnspireerd door mijn vader, die altijd een fervent dia-maker was.

Om goed met de Canon Eos 1000D te leren omgaan en beter te leren fotograferen heb ik twee cursussen bij Karen Klein gevolgd, zowel de beginners als de gevorderden cursus. Bij Karen is het mogelijk af en toe deel te nemen aan een workshop. Zodoende heb ik de workshops portretten en sequenties gedaan.

Verder lees ik alles wat ik in handen krijg over fotografie, zoals een aantal bekende maandbladen op dit gebied. Maar om alles goed onder de knie te krijgen geldt voor mij vooral: “ondervinding is de beste leermeester”. Het is en blijft een uitdaging om vast te leggen wat ik zie, zonder overdreven bewerking van de kleur en contrast. Schrijven met licht, dat is de letterlijke betekenis van fotograferen. Een kunst op zich en een uitdaging om te doen! Je blijft er mee bezig…

In oktober 2009 ben ik lid geworden van Fotoclub Borger-Odoorn die dat jaar net was opgericht en het was erg leuk om samen opdrachten te maken en op stap te gaan. Maandelijks was er een nieuw thema, telkens een uitdaging. Al een paar keer is één van mijn foto’s door de overige leden gekozen tot ‘foto van de maand’. Na bijna 10 jaar lid te zijn geweest heb ik besloten te stoppen als lid van de fotoclub.

Als je het leuk vindt, kun je ook eens kijken op mijn weblog waar ik schrijf over de (dagelijkse) dingen die mij zoal bezighouden, daarom heet het: “dithoudtmijbezig . Verder vind je mij op Facebook, Instagram en Twitter.

Heb je belangstelling voor een foto die ik gemaakt heb, mail gerust voor meer informatie.